Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2013 05:33 - Корея: Силите на агресията и войната ще претърпят поражение
Автор: komunisticheski Категория: Регионални   
Прочетен: 2411 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Корея: Силите на агресията и войната ще претърпят поражение
Людмил Костадинов

image

Светът с тревога следи нарастващото напрежение на Корейския полуостров, предизвикано от САЩ и техните сателити.

Успешното изстрелване на спътник за мирни цели от КНДР през декември 2012 стана повод Съвета за сигурност на ООН да приеме резолюция за затягане на санкциите срещу КНДР. Досега в света са изстреляни хиляди спътници, при това не само за мирни цели, но именно единственият корейски спътник изведнъж се оказа „заплаха за мира” в региона и света. Държавният департамент на САЩ дори „посъветва” ръководителите на КНДР да повишават жизненото равнище на населението вместо да се занимават с използването на космоса за мирни цели. Тъй като корейският спътник е предназначен за метеорологични прогнози, за предсказване на наводнения и за подпомагане на селското стопанство, това, според Държавния департамент, вреди на жизненото равнище на корейците.
Ръководството на КНДР реагира на грубото посегателство върху правото на страната да използва космоса за мирни цели с провеждане на ядрен опит за самоотбрана.
Последва нова резолюция за засилване на санкциите, приета от Съвета за сигурност на ООН. Единственият резултат от тази резолюция, както и от предишната беше поощряване на САЩ, техните сателити в опитите да задушат икономически КНДР. Няма здравомислещ човек, който да повярва, че ядрените оръжия на КНДР представляват заплаха за мира в региона и света. Ако опитите с ядрено оръжие са заплаха за мира, то САЩ са извършили първи и най-много ядрени опити, имат най-големия ядрен арсенал и са единствената държава, която реално е използвала ядрено оръжие в света. Очевидно е, че корейските ядрени оръжия са разработени много по-късно и в отговор на заплахата от ядрените оръжия на САЩ, които никога не са криели своята враждебност и плановете си за ядрено нападение срещу КНДР. Затова корейските ядрени оръжия служат единствено за възпиране агресивните планове на САЩ, с други думи служат на запазването на мира на полуостр ова и в региона. Следователно, всеки, който помага на САЩ в опитите им чрез международен натиск и санкции да лишат КНДР от ядрения потенциал за възпиране, на практика е противник на мира и улеснява и подпомага стремежа на САЩ да разпалят нова война на Корейския полуостров. По същия начин ООН улесни и помогна на САЩ и други империалистически сили да извършат агресия в Афганистан, Ирак, Либия и др. Толкова ли къса памет имат някои в ООН и не помнят, че Ирак и Либия ликвидираха ядрените си програми и премахнаха оръжията си за масово унищожение и след това бяха нападнати от САЩ? Тези, които тогава гласуваха резолюциите на ООН, които агресорът използва за своите цели, след това не си мръднаха пръстта, за да помогнат на жертвите на агресията? Забравиха ли някои и историческия урок от съглашението в Мюнхен, когато тези, които допуснаха Хитлер да окупира Чехословакия, след това сами станаха поредните жертви на а гресора?
След резолюцията на Съвета за сигурност на ООН САЩ и техните сателити веднага се възползваха от предоставената им възможност, като правят всичко по силите им за да организират икономическа блокада на КНДР и провеждат мащабни военни учения за ядрено нападение срещу тази страна. Отправят се открити заплахи и грубо се нарушава Споразумението за примирие на Корейския полуостров, което не допуска никаква блокада или санкции. Целта на всички тези действия е КНДР да бъде отслабена икономически и военно достатъчно, за да последва съдбата на другите жертви на империалистическата агресия.
За щастие, КНДР днес не е Чехословакия, Афганистан, Ирак или Либия. Политическата, военна и икономическа мощ на КНДР беше укрепена през изминалите десетилетия в такава степен, че позволява на страната самостоятелно да защити независимостта и суверенитета си срещу силите на световната реакция, начело със САЩ. Никакви санкции не попречиха и не могат да попречат на КНДР да използва космоса за мирни цели, да развива ядрените технологии и да изгражда успешно икономическата база на социализма и в същото време да създава мощен отбранителен потенциал с конвенционални и ядрени оръжия.
Предприетите досега мерки за самоотбрана от КНДР са справедливи и абсолютно необходими, и ако агресорите не извлекат необходимата поука и не прекратят провокациите, ще последват нови още по-решителни действия на КНДР, за да се защити от враждебните действия на САЩ и да запази мира на Корейския полуостров и в региона.
Делото на корейския народ е справедливо и той ще постигне пълна победа в конфронтацията със силите на агресията и войната.
***
ПРИЛОЖЕНИЕ:
Говорител на Върховното командване на Kорейската народна армия обяви прилагането на важни мерки
Пхенян, 5 март (KCNA) - Говорител на Върховното командване на Корейската народна армия направи следната декларация във вторник:

На 12 декември миналата година КНДР законно и успешно изведе в орбита спътник за мирни цели, като гарантира международна прозрачност, надхвърляща обичайната практика.
Използвайки изстрелването на този спътник като повод за задушаване на КНДР, САЩ и техните съюзници съзнателно нарушиха суверенното право на КНДР да изстрелва спътници. Те в крайна сметка подтикнаха Съвета за сигурност на ООН да приеме „резолюция за налагане на санкции", преди да предприемат други престъпни враждебни действия срещу КНДР.
Тези враждебни действия все още продължават.
При тази ситуация КНДР бе принудена да предприеме практически мерки за противодействие, за да защити своята сигурност и суверенитет. На 12 февруари успешно бе проведен трети подземен ядрен опит за самоотбрана на най-високо техническо ниво, като част от тези мерки за противодействие.
Въпреки това, американските империалисти и техните съюзници, включително Южна Корея, продължават своите все по-упорити и отчаяни усилия да наложат нови още по-строги "санкции" срещу КНДР, без да извлекат необходимата поука.
Нещо повече, те организираха отново съвместните военни учения „Ки ризолв” и „Фоул игъл”, за да задушат със силата на оръжието КНДР чрез мобилизиране на огромни въоръжените сили за агресия. Тези учения, които започнаха на 1 март, се съобщава, че ще продължат два месеца.
За разлика от миналата година в провежданите сега съвместни военни учения ще участва ударно съединение с ядрен супер-самолетоносач въоръжен с най-малко 100 ядрени заряда, стратегически бомбардировачи B-52H и други средства за нанасяне на ядрени удари по суша, море и въздух на империалистическите агресивни сили на САЩ и сили на техните съюзници, включително на Южна Корея, Великобритания и Австралия.
Тези учения не могат да се тълкуват по друг начин, освен като най-опасни ядрени военни маневри, насочени срещу КНДР и най-неприкрита военна провокация, извършена от коалиция, включваща всички враждебни на КНДР сили.
Тази сериозна ситуация ясно показва, че действията на САЩ, Южна Корея и другите враждебни сили за нарушаване суверенитета на КНДР, водят към военна агресия, надхвърляйки рамките на скандалните икономически "санкции".
С оглед на тази ситуация Върховното командване на Корейската народна армия (KНА), което носи отговорност за националната сигурност и отбраната на страната и за съдбата на нацията, изпрати ясно предупреждение към империалистическите сили на агресора САЩ чрез мисията на КНА в Панмунджом на 23 февруари. То предупреди, че ако враждебните сили в крайна сметка разпалят агресивна война, от този момент тяхната съдба ще виси на косъм с всеки изминал час.
Но съвместните военни учения на САЩ и на техните марионетки от Южна Корея продължиха и техните действия за затягане на „санкциите” станаха още по-неприкрити.
Поглеждайки назад в историята, корейският народ не е изстрелял дори една стрела и не е хвърлил дори един камък срещу територията на САЩ.
САЩ обаче работят с кръвясали очи, за да ликвидират КНДР, като не държат сметка за натрупания силен гняв в корейския народ. Също така южнокорейските марионетни власти, изпълнени с нископоклонство и раболепие към САЩ, танцуват по тяхната свирка.
Бившият марионетен министър на отбраната Ким Кван Джин и Йон Сун Джу, председател на обединените началник-щабове, инспектираха армейските корпуси на фронтовата линия, командването на флота и ракетните части, където се оплакваха, че от север се очаква военна провокация и призоваваха за "смъртоносни удари" и "превантивни удари" по "базите на провокацията."
Що се отнася до тези хора, те са група предатели, които докараха междукорейските отношения до колапс заедно с предателя Ли Мюн Бак, който няма представа от политика и военно дело. Те са военни гангстери, които действат безразсъдно, без да знаят какви са намеренията на господарите им от САЩ, на съседните страни и какви са желанията на техните сънародници и на нацията.
Марионетните власти също така крещят за премахване на ядрените оръжия и за спиране на провокацията, както им е продиктувано от техния господар без да се интересуват какво е нужно на нацията. Те се движат като роботи и повтарят, каквото им наредят като папагали.
Суверенитетът и достойнството на нацията са нарушени и висшите интереси на страната са сериозно заплашени от САЩ, заклетият враг на корейския народ, както и от маниаците на конфронтацията между сънародници, които включват най-злостните национални предатели. Армията и народът на КНДР никога не могат да останат пасивни наблюдатели на този факт.
Говорителят на Върховното командване на КНА е упълномощен да декларира следните по-важни ответни мерки:

Първо, ще бъдат предприети, както вече беше обявено, последователно втората и трета сериозни практически мерки за противодействието в отговор на престъпните военни акции на САЩ и всички други враждебни сили.
Армията и народът на КНДР никога не говорят празни приказки.
Сонгунска Корея винаги прави без колебание това, което е необходимо.
Тя спечели победи в две войни и днес върви успешно по пътя на победата, въпреки многобройните трудности.
Групите армии на фронтовата линия, частите на сухопътните войски, на военноморските сили, на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана, на стратегически ракетни войски на КНА, Работническо-селското червено опълчение и Червената млада гвардия започнаха вече действия с всички сили, в съответствие с оперативния план, утвърден от скъпия уважаван Върховен Главнокомандващ Ким Чен Ун.
Сега, когато американските империалисти имат намерение да атакуват КНДР дори с ядрени оръжия, ние ще им противопоставим високоточни удари с нашите разнообразни ядрени оръжия.
Когато тези оръжия бъдат изстреляни, базите на врага ще се превърнат в море от пламъци.
Тук няма да е като на Балканите, нито като в Ирак или Либия.
Армията и народът на КНДР сега имат всичко необходимо, включително леки и компактни ядрени оръжия, за разлика от това, което имаха в миналото.
Второ, Върховното командване на КНА ще анулира изцяло Споразумението за примирие на Корейския полуостров.
Военните маневри, организирани от американските империалисти и техните южнокорейски марионетки, са ярък израз на системното нарушаване от тях на Споразумението за примирие.
Съответно, Върховното командване на KНА ще обяви за напълно анулирано Споразумението на примирие, което отдавна съществува само формално, от 11 март, когато военни маневри ще се разгърнат в пълен мащаб.
След тази дата КНДР ще нанася справедливи удари по всяка цел и по всяко време когато сметне за необходимо без ограничения и без да е обвързана със Споразумението за примирие и ще осъществи великото дело на обединението на родината, заветното желание на нацията.
Трето, Върховното командване на КНА напълно ще спре дейността на мисията на KНА в Панмуджом, която беше създадена като орган за преговори и за изграждане на механизъм за спазване на примирието на Корейския полуостров. В тази връзка ще бъде прекъснат директния военен телефон за връзка между КНДР и САЩ в Панмунджом.
Днес, когато действията на всички враждебни сили, които посягат на суверенитета и достойнството на КНДР, достигнаха опасна фаза, нашият избор е напълно ясен. Непоколебимата воля на армията и народа на КНДР и нашият начин на противодействие е враговете, идващи в атака с нож да се посрещат с меч, враговете с пушка да бъдат посрещани с артилерия и тези с ядрени оръжия – с още по-мощни и високоточни ядрени оръжия.
Американските империалисти и техните съюзници не трябва да забравят нито за миг, че стоят на кръстопътя между живота и смъртта.

Окончателната победа ще е за нашата армия и за народа на КНДР, които се вдигнаха с всички сили на борба, за да защитят своя суверенитет.

източник



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. zarenkow - Що за уродливо същество трябва да си
03.05.2013 17:48
за да защищаваш извратен монархо фашистки режим. Режим хванал за гърлото народа си и влачещ го към гибелта му. Не ти ли стига , че тук същите уроди докараха народа си до гибел.
цитирай
2. komunisticheski - не
03.05.2013 17:51
стига ми теб да те докарат до гибел
цитирай
3. zarenkow - :)))) Друго не може и да се очаква от "комунист"
03.05.2013 18:33
защото и да го искат и да не го искат все това докарват. Единствено това могат. Ти даже и комунист не си , след като защитаваш очевидно монархо фашисти. Запитай се ако можеш , има ли разлика нищо , че не можеш да си отговориш. Поне ще заемеш нормалната поза да си говориш сам. :))))
цитирай
4. komunisticheski - заренков криптокомунист
04.05.2013 06:41
то накрая ти ще излезеш по-комунист и от сталин. аз въпроси не си задавам, зает съм майка ти да ебавам
цитирай
5. zaw12929 - за да защищаваш извратен монархо ...
17.03.2016 22:26
zarenkow написа:
за да защищаваш извратен монархо фашистки режим. Режим хванал за гърлото народа си и влачещ го към гибелта му. Не ти ли стига , че тук същите уроди докараха народа си до гибел.


а ТИ ЩО ЗА ЧОВЕК СИ ДА ГО ОБВИНЯВАШ.
ЕДВА ЛИ ТЕЗИ ХОРА СА ФАШИСТИ
ЧЕСТО И НА НАС НИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО ЗЛЕ СМЕ ЖИВЕЛИ ПРИ ТОТАЛИТАРИЗМА, А ДНЕС КАТО НЕ СМЕ В КОРЕЯ, ЗАЩО ЕДВА ОЦЕЛЯВАМЕ
кОРЕЙЦИТЕ СИ ЗНАЯТ КОЛКО Е ГОРЕЩО В КАЗАНА, ДЕТО ГИ ВАРЯТ И ЩОМ НЕ СА КОЛОНИЯ НА САЩ- ЗНАЧИ СА ЗЛЕ И СА ЛОШИ.
НЕ Е ЛЕ ВРЕМЕ ДА ЗАЩИТАВАМЕ СВОИТЕ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ, А НЕ ТЕЗИ НА САЩ...
цитирай
6. zaw12929 - ПО ДОБРЕ КОМУНИСТ, ОТКОЛКОТО ГЛУПАВ ФАНАТИК
17.03.2016 22:27
zarenkow написа:
защото и да го искат и да не го искат все това докарват. Единствено това могат. Ти даже и комунист не си , след като защитаваш очевидно монархо фашисти. Запитай се ако можеш , има ли разлика нищо , че не можеш да си отговориш. Поне ще заемеш нормалната поза да си говориш сам. :))))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 675768
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031