Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 23:59 - Страхът е, че Куба е „лош пример” за останалите страни, особено в Третия свят
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 2444 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Информацията около Куба се манипулира нарочно, защото страхът е, че за останалите страни, особено тези от Третия свят, сме един „лош пример” за това как може една малка страна, небогата на природни ресурси, блокирана вече 53 години, да постигне толкова много неща. Това каза Нeйно Превъзходителство Тересита Капоте Камачо, извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в България на пресконференция по повод 55 години от победата на Кубинската революция, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Голяма част от кубинския народ поддържа да защитава Революцията, въпреки грешките и проблемите, посочи тя. „И ние сме допускали грешки, но хубавото при нас е, че си ги признаваме. Затова днес за нас е един голям празник – 55 години от победата на Революцията”, заяви кубинският посланик. 

„Не са били никак лесни тези години, напротив – доста трудни, тъй като оставахме сами – при търговската блокада от страна на САЩ и Латинска Америка, както и след разпадането на социалистическия свят. Тези неща се направиха нарочно. В един документ, който сега е публично достояние, беше написано: „Колкото по-трудно бъде на кубинския народ, толкова по-рано ще падне Революцията”. Такава беше целта на най-дългата блокада в историята на човечеството, наричаме я геноцид, защото сме загубили над 2 билиона долара от нея”, обясни Н.Пр. Тересита Капоте Камачо. 

Куба е може би единствената страна в света, където няма едно дете без училище, няма едно недохранено дете по данни на UNICEF, каза Н.Пр. Тересита Капоте Камачо, извънреден и пълномощен посланик на Република Куба. „Куба е една от десетте страни в света, в които майките и децата се чувстват най-щастливи и най-сигурни. Завършихме 2013 г. с най-ниска детска смъртност, дори пред САЩ и Канада и други развити страни – 4,2 деца на 1000 живородени. В Куба може да липсва луксът и изобилието, но няма никаква опасност за нашите деца - грижата за тях е първи приоритет”, обясни Н.Пр. Тересита Капоте Камачо. 

„Благодарение на вярата в Революцията Куба е постигнала неща, които няма в никои други страни - абсолютно безплатно образование и здравеопазване, и то на много високо ниво. Освен всичко това, в Куба няма нито един изчезнал или убит журналист, макар че в Латинска Америка всяка година има много. Ние се гордеем с това, което сме постигнали”, заяви кубинският посланик.



Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 679779
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930