Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 19:36 - БСП кмет иска улица "Райна Княгиня" да бъде прекръстена с името на фирма
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 2568 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Епитети за Петко Стоев много, но с една дума – бешопар
Лъжелявата капиталистическа БСП не спира да изненадва с низостите на своите функционери. Поредната гротескна изцепка дойде от кмета на с. Панагюрски колонии Петко Стоев, избран с листата на самопровъзгласила се за социалистическа БСП. Бешопарската идиотщина поиска "Асарел-Медет” да замени "Райна Княгиня”. Това гласи предложението, адресирано от Стоев до кмета на общината и общинските съветници, с искане за преименуване на именитата улица в селото, съобщи регионалният сайт NoStop.bg.

"Най-вероятно той се е заблудил, че историята започва от днес. Предложението му ще струва стотици левове на живущите там, които ще трябва да сменят личните си карти и шофьорски книжки, за да задоволят капризите на кмета", коментира сайтът.

Става ясно, че исканата промяна е продиктувана от намерението му да изкаже своята морална признателност към минното предприятие, подаряйваки му името на улица в чест на предстоящия 50-годишен юбилей на "Асарел-Медет” АД. Според него липсата на улица, която да носи името на фирмата досега, е съществен пропуск.

Местната медия отбелязва, че предложението е опит да се обезличи и омаловажи приноса на българската революционерка и национална героиня.

Предложението е постъпило за разглеждане в постоянната комисия по териториално и селищно устройство на местния парламент в Панагюрище и било разгледано на вчерашното заседание. Съветниците отложили точката за другата седмица, с искане кметът Стоев да дойде и да се мотивира лично за искането си.

Всъщност има ли какво да се мотивира и коментира това? Парите, казват, не миришат, но от двайсетоалетницата се носи нечовешка воня. На такива ли типове очакват толкова време лъганите леви симпатизанти да съхранят паметта на дейците на лявото движение и паметниците на убитите антифашисти? От тях ли чакат социализъм – безплатно здравеопазване и образование и достойни заплати и пенсии или от олигарсите на БСП? 

Ако ушитият от Райна Княгиня байрак не говори нищо на такива като Петко Стоев, един ден дръжките на знамената ще им заговорят по тиквите.







Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 676101
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031