Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2013 01:07 - ЗАЩО ПРЕКРАТИХ ЧЛЕНСТВОТО СИ В БСП
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 4409 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 15.09.2013 01:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като в навечерието на тазгодишните избори двама млади социалисти избягаха от лъжелявата крайнодясна бсп, а пък след изборите още няколко млади бешопара се отказаха от двайсетолетницата, но не и от социалдемокрацията, нека прочетем и мотивите на един по-възрастен кадър публично да се разграничи от тази разбойническа банда:

image
На 01.01.2013 г. прекратих членството си в БСП като изпратих членската си книжка до ОПС-БСП в Роман с мотивите за това мое решение.

Причините и разочарованията ми са много и едва ли могат да се опишат в едно писмо, затова ще засегна по-основните, които разколебаха много членове на тази партия и много по-рано от мен се отказаха да членуват в нея. Съжалявам, че и аз не го направих тогава, а се оставих да бъда заблуждаван, че БСП е приемник на БКП.
Още с приемането на новото име – БСП, тази партия даде да се разбере, че няма нищо общо с бившата БКП и с нищо до сега тя не показа, че е приемник на последната.
Още 1990 г. след създаването на тази нова партия – БСП, при правителството на Андрей Луканов бяха пуснати от затворите всички криминални престъпници, които плъзнаха към властта.
Тогава с помощта на БСП се учреди и регистрира СДС, която се оглави от новопоявилите се ренегати, които отпочнаха една неоснователна враждебна кампания срещу ръководството на бившата БКП. Няма да се спирам на конкретни факти, те са добре известни. Тогава БСП не само не се противопостави на тази кампания, а напротив – в отделни случаи я поощряваше.
Пак със съдействието на БСП беше създадена и узаконена турска етническо-религиозна партия в пълен разрез с Конституцията. От тогава до сега тази турска етническа партия – ДПС, не спря с провокациите и своите опити за турцизиране на българската нация. БСП не реагира на нито една провокация. Тя не реагира и на построяването на така наречената кървава чешма-паметник, построена в с. Търнак, Бургаско, в чест на известните атентатори. Не излeзе и истината за „възродителния процес”, както обеща Георги Първанов в първата си предизборна кампания за президент.
Като участник в тройната коалиция ДПС в лицето на Ахмед Доган напълно обезличи водещата в това правителство БСП. Известно е, че Доган открито демонстрираше това по техни форуми и митинги, без нито един от ВС на БСП да реагира или опровергае. Това доведе и до загуба на изборите тогава.
Още от началото на 1990 г. новосъздадената БСП започна да се дистанцира от ръководителите на бившата БКП. Не ги приемаше за свои членове. Не ги допускаше на „Позитано” № 20. Демонстрираше пред десните лидери, че няма нищо общо с бившите ръководители и активисти на БКП и пр. Особено негативно отношение тогава ВС на БСП проявяваше към служителите на бившата ДС и РУ-МНО, едни от най-верните и предани членове на БКП и непримирими борци за запазване на Националната ни сигурност. Както е известно, през 2006 г. парламентарната група на БСП внесе предложение, което бе прието, за отваряне досиетата на тези служби. Питам: може ли тази партия да бъде приемник на БКП и да се пише столетница? И редно ли е аз, като бивш служител на ДС, въобще да членувам в такава партия.
По време на правителството на Иван Костов – 2000 г., мнозинството в парламента прие закон-декларация, с който определи бившия така наречен тоталитарен режим, за ПРЕСТЪПЕН. От тогава до сега 12 години БСП, парламентарната група на „Коалиция за България” не реагира, не внесе контрапредложение за отмяна на този позорен закон, въпреки че не един път този въпрос е поставян от разни леви организации и социалисти. След като БСП се счита за столетница, следва ли тя да се смята, т.е. приема, че е престъпна. Ето още един аргумент, който красноречива подчертава, че БСП няма нищо общо с бившата БКП.
Ще припомня и някои изказвания на лидери на БСП, които ясно говорят, че БСП е новосъздадена партия, провеждаща дясна политика; партия без всякаква идеология, негативно настроена срещу Марксистко-Ленинската идеология, и която още с учредяването си се отказа от последната:
- В началото на своя мандат като президент Георги Първанов официално заяви, че БСП вече не е класова партия. В края на своя мандат като президент същият заяви по телевизията, че той е стартирал настаняване на американските бази у нас, докато ние знаехме, че това е дело на СДС, ГЕРБ и въобще на десните сили.
- В едно от обръщенията до членове на БСП Татяна Дончева, като член на ВС на БСП каза – Който не е за капитализъм, да напуска тази партия. Още едно доказателство, че БСП е много далеко от БКП.
- Преди години, не си спомням точно кога, Николай Камов и Ирина Бокова като членове на ВС на БСП заявиха, че те са ЗА и подкрепят изпращането на наши окупационни войски в Ирак и други страни, от което аз и много мои съидейници бяхме разочаровани.
- По времето на тройната коалиция Сергей Станишев като председател на ВС на БСП направи изявление по БНТ, че баща му и неговите съратници са живели в заблуждение по времето на социалистическия строй. Не си ли дава сметка, че тези, които живяха според него в „заблуждения” докараха нашата страна до едни от първите места в Европа и света в много сектори.
Тази погрешна ултрадясна политика, която провежда БСП,доведе до стопяване на нейните членове от 960 000 до 300 000 през 2012 г., а сега, след последните гафове, може би е паднала и под 200 000.
Не е случайно изказването на един член на ВС на БСП, че откакто Станишев е оглавил БСП, е свикнал само да губи. За разлика от другите лидери на партии, които загубиха изборите, само той не си дава оставката. Наглост и самонадеяност.
Преди две години Кирил Добрев, член на ВС на БСП, заяви в една своя статия, отпечатана във в. „Земя”, че БСП е тръгнала на някъде, но не знае накъде. Сега вече е ясно накъде.
БСП всекидневно губи доверието на своите членове и симпатизанти. От пленумите и конгресите е видно, че не се старае да възстанови доверието. Създаде се и се създава голяма, образно казано, пропаст между ВС, ОбПС и ОПО на БСП. Много рядко или въобще не се виждат и срещат с тях представители на ВС на БСП. Няма диалог, бяга се от такъв. Партията се обуржоази. Наситена е с милионери. Става партия на богатите, а не на бедните, отрудени, честни и почтени работници и селяни. Мафията я обзе. Примерите са много, те са известни, това го виждат и се признава от някои от ВС на БСП.
Грубо е нарушен уставът. Той въобще не се спазва. Например, дават се указания, че който започне да плаща членски внос, може да бъде записан за член на БСП, без да бъде приеман на събрание. Дори има и такива, които се водят за членове на БСП, без те да знаят, че членуват в нея. Това говори, че тази партия се е изродила и тръгнала към упадък. В нея може да членува всякакъв вид лица.
Да напомня и това, че след промените – 1989 г. по време на всички правителства, без изключение, се извърши голям, никога несъществуващ до тогава погром на държавата. Разграбено, разпродадено на безценица и унищожено, създаденото и изградено през социализма. От БСП никаква реакция. Съдебните органи и МВР като че ли липсваха. Щетите, нанесени на държавата, бяха за милиарди. Къде беше „столетницата” да защити това, което създаде и изгради БКП в онзи период?
През тези 23 г на „демокрация” се роди такава престъпност, каквато България не е допускала от съществуването си до 1989 г. Пълна пасивност от страна на правоохранителните органи и по време на правителствата на БСП. Корупцията и престъпността плъзнаха и в силовите служби. Страх и неспокойствие обзе цялата ни общественост. В миналото БКП не допусна и беше немислимо да се развихри такава престъпност, хаос и анархия, които БСП търпеливо само наблюдаваше.
Нека си припомним, че по тези и много други причини доста членове на ВС на БСП напуснаха и прекратиха членството си в БСП.
Знае се в колко много статии в пресата от Павел Писарев, Чавдар Добрев, Евгени Гиндев, Велко Вълканов, проф. Димитър Иванов и още някои други членове на БСП се отправяха критични бележки към погрешната политика на тази партия. Даваха се ценни съвети на членовете на ВС на БСП, но никой от последните не се съобразяваше с тях. От същите се проявяваше самонадеяност, властолюбие, мания за безпогрешност и т.н.
Отправял съм писмено доста въпроси до всички конгреси без последния, а и в други случаи – до ВС на БСП, за да разбера в каква партия членувам, каква е идеологията и каква е стратегията. За съжаление не съм получил никакъв отговор и явно няма да получа.
Нека да напомня и това, че ВС на БСП бойкотира и всички чествания, които се организират в чест на бивши активисти на БКП. Не реагират и на подмяна на имената на улици, площади и селища, от антифашисти на монархофашисти – те са известни, няма да ги цитирам. Това е още един факт, че БСП не е приемник на БКП, а злоупотребява с името на столетницата.
От 1956 г. съм член на БКП, а след това на БСП. 37 години съм служил в контраразузнаването /ВГУ-ДС/. Притежавам значките отличник и почетен служител на МВР. Награден съм с два правителствени ордена и се гордея, че съм служил в бившата ДС, при която беше недопустимо да се развихри такава престъпност, каквато е сега. Оставам верен на Марксистко-Ленинската идеология и в никаква друга партия не бих членувал. Ренегат никога няма да стана.
В тази объркана ситуация мнението ми е, че точно сега на нашата страна й трябва една обединена лява партия, основана на Марксизма-Ленинизма. Жалкото обаче е, че в досегашните опити да се направи такова обединение лидерите на отделните партии не могат да се споразумеят кой да оглави такава обединена партия. Убеден съм, че едно сполучливо обединение ще направи такава партия първа политическа сила. Лявомислещите хора чакат такова обединение и само то може да изведе страната от това „тресавище”, в което е попаднала родината.
Това исках да „изповядам” чрез пресата пред моите приятели, другари, съидейници, колеги. Оптимист съм, че отново ще изгрее нашето слънце.


о.з. полк. Любен Натов

Подобни:

Двама социалисти бягат от БСП в навечерието на вота
Бешопари се отказват от БСП, но не и от социалдемокрацията
Противоестествените взаимодействия между БСП и крайните националисти  



Гласувай:
13


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Браво- похвална постъпка! Но &q...
15.09.2013 20:30
Браво- похвална постъпка! Но "Атака" не са националисти- те са играчка в ръцете на чуждия шпион,който се преструва на националист не за да крепи патриотичната идея,а за да я дискредитира (по поръчение от чужбина естествено)! На чуждите емисари и кукловоди патриоти във властта не им трябват,понеже са опасни за тях- те може да ги изловят и избият,както някога Телериг постъпи с византийските помагачи,или да се изпречат решително пред техните планове за ограбване на България в интерес на една или повече чужди държави! Затова знайте: Бе-Сепе се е хванало с Болен не защото той е "националист",а именно защото не е!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 680570
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930