Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2013 05:19 - Двама социалисти бягат от БСП в навечерието на вота
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 6318 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изобщо не сме сигурни, че в БСП има някакви социалисти, че да бягат от нея. БСП не е лява партия, дори не е партия, а организирана престъпна група по смисъла на Наказателния кодекс. Показателно е как за 4 години в опозиция личният състав на двайсетолетницата се разбяга. Още 4 години така и маса гладни плъхове ще побегнат или измрат. Нека хората с леви убеждения не се заблуждават за същността на БСП и да не хранят плъховете на тези избори.

А сега нека прочетем мотивите на разбунтувалите се срещу двайсетолетницата - в тях има много истина:

image
Инициаторът на протеста срещу Антон Кутев Жеко Димитров и колегата му Орлин Левунлиев напускат редиците на БСП. Двамата са подали заявление, с което настояват да бъдат отписани от редовете на столетницата. 

Жеко Димитров смята, че не е достойно партия, която претендира да има история над 100 години, да подтиска своите членове и да ги третира като придворни. Също не е достойно за партия, която пък претендира да е модерна, да използва похвати от миналото, като следи своите членове в социалните мрежи. Това не прави никоя друга партия в България и е срамно, посочва в мотивите си за напускане кандидат-депутатът.
Ето и пълния текст на писмото на Димитров: 

Моля да бъда отписан от редовете на Българската социалистическа партия в най-кратък срок поради несъгласие с политиката и ръководството, както и с отделни лица на партията.

Прилагам следните мотиви:

Партията беше предадена, като началото на това предателство се постави още през 1990 година. Началото на предателството на БСП е отхвърлянето на Петър Дертлиев през 1990 година. Това е началото на разпада в социалистическата партия. Това е начало на постепенната подмяна на ценностите на БСП. Дертлиев беше отхвърлен с несъстоятелни аргументи, а именно той през следващата 1991 г. изважда от СДС БРСДП, като привлича бивши членове от БСП (СДК "Европа"). През 1994 е пръв председател на ротационен принцип на ПП ДАР.

Пак назад в годините и пак предателство в БСП и от БСП. По поръчение и по принуда БСП Габрово подкрепя и гласува под строй за Жельо Желев. В едни и същи години две предателства- премахването на Дертлиев и подкрепата за Желев от БСП. Тези неща са назад в годините, но те поставят фундамента на подмяната в партията и никак не трябва да бъде омаловажавани. Тези, които имат бистра памет, помнят.

Кой създаде "червените олигарси"?- Не искам отговор. Недопустимо е за една социалистическа- на думи- партия, в нейните челни редици, като лица на партията, да има хора, които са "червени олигарси". 

БСП го допусна и не само го допусна, но и продължава негласно да го толерира. През месец декември 2012 година Националния съвет на БСП взе решение партията да стимулира кариерното развитие на социалистки срещу раждаемост. Това решение, освен, че противоречи на принципите на ЕС за равностоен старт в кариерното развитие между мъже и жени и може да се приеме като дискриминация, напомня много на едни тезиси на Тодор Живков за раждаемост, които са се радвали на всеобща подигравка. Лошото е, че предложението дойде от председателя на БСП.

Пак във връзка с неуместните истории в Българска „социалистическа" партия. Ръководството не го ли е срам на фона на мизерията в страната и това, че вече деца ровят по кофите за боклук, което съм виждал, да купи 13 луксозни автомобила за членовете на Националния съвет на БСП на 10 декември 2012 година?

БСП трябва да е автентична лява партия, модерна лява партия, партия на демократическия централизъм, каквато в момента не само че не е, тя не е ясно определена в левия или десния спектър. И това се дължи на множеството грешки, които не само БСП е допуснала от 1990 до сега, но и на грешки на отделни личности.

Защо казвам, че партията не е ясно определена в левия или десния спектър?- Давам пример с ултрадесните идеи на общински съветник и кандидат за кмет на столицата г-н Георги Кадиев. Цитирам част от негово интервю пред в-к „Труд" от 13.02.2013 година:

„Бях предложил общината да не предоставя услуги на граждани, които не си плащат парното. Може сметката да се обвърже, както е в други страни, с тази за ток, вода и като не платиш едното, не получаваш и останалите услуги." Смятам, че не е достойно фактически едно от лицата на партията да има ултрадесни, антисоциални възгледи и партията да не реагира. Всъщност тя не реагира, а дори застана на страната на човек, който нарече социалистите и социализма едва ли не „спинаджии".

Не е социалистическо БСП да настоява да не се отменя плоският 10% данък. Такава мярка, такъв данък е чужд на всяка лява идея.

Вината за напусналите БСП социалисти носи самата партия. За справка- от 2009 до 2011 г. са напуснали над 40 000 социалисти, което съставлява близо ј от нейната членска маса. Причините в повечето случаи са разочарование от БСП и несъгласие с дясната политика на партията.

Също една от причините, поради които доста социалисти напуснаха БСП или са в недоумение, е как г-жа Йосифова правеше PR на правителството на ГЕРБ. Този факт недоумяваха както социалисти, така и членове на ПП ГЕРБ.

Последните смущаващи неща, които преляха чашата на търпението, бяха кандидат-депутатските листи, в които бяха вкарани хора, които нямат нищо общо със социалистическите идеи. Давам пример с някои от тях:

Мартин Захариев - гражданска квота, трети в листата на кандидат-депутатите от 23 МИР. Шоумен, близък приятел и колега на Моника Йосифова, бивш издател на българския "Плейбой", един от 27-те граждани, подписали през 2007 година предложението за издигане кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София, активен участник в организацията и провеждането на рекламните предизборни кампании на НДСВ.

Татяна Буруджиева - водач на листа в Разград, доцент по политическа комуникация, началник на кабинета на председателя на БСП, автор на гафовете на Станишев - оценката му за СПИН-скандала, "анонимния" сигнал за подслушването, избора на Пламен Орешарски за бъдещ министър-председател, тюрлю-гювеча с партньорите в "Коалиция за България", капана с референдума за "Белене", показал при глобалната мобилизация на БСП и всеможните партньори в т.ч. и ВМРО, недостигането дори на гласовете от подписката за обявяване на референдума, с предел от 550 000 гласа- 7,87% от имащите право на глас, пълнатата идеологическа безпомощност, в която е потънала БСП и др. През годините е била ръководител на проект на тема "Анализ на имиджа на президенството на Петър Стоянов" през 1997 година, ръководител и координатор на проекти за анализ, финансирани от Демократическата комисия на САЩ, Отворено общество на Сорос и фондация "Карнеги".

Петър Кънев - гражданска квота, второ място в листата във Велико Търново, бизнесмен, богат човек, един от учредителите на финансово-брокерска къща "7 М" заедно с Красимир Георгиев - "Фронтиер", направили състояние от валутните курсови разлики в перода 1991 - 1994 година, любимо занимание на дейците от криминалния преход, довели и до фалити на 11-те банки през 1996 година; активен участник в предизборния щаб на Петър Стоянов за президентската кампания през 1996 година, собственик на родиостанция "Инфорадио" - рупор на "синята идея" през втората половина на 90-те години.

Пламен Орешарски - водач на листа за кандидат-депутати на КБ в гр.Варна, предложен за министър-председател. Близък съратник на Иван Костов като негов зам.-министър на финансиите в оглавяваното от него правителство в най-мракобесните години на антикомунизма, зам.председател на националното ръководство на СДС до 2003 година когато е предложен за кандидат на СДС за кмет на София.

Това са само част от скандалните и неприемливи според мен личности. 

Смятам също, че не е достойно партия, която претендира да има история над 100 години, да подтиска своите членове и да ги третира като придворни. Също не е достойно за партия, която пък претендира да е модерна, да използва похвати от миналото, като следи своите членове в социалните мрежи. Това не прави никоя друга партия в България и е срамно.

Също така е озадачаващ фактът, че редица европейски леви партии не подкрепят БСП- давам пример с втората по сила партия в съседна Гърция „Syriza USF" заедно с нейния лидер социалистът Алексис Ципрас.

Това са част от причините, поради които не желая да съм в редовете на т. нар. „социалистическа" партия, също така съм влязъл в нарушение на устава, тъй като съм кандидат за народен представител от гражданската квота на лява партия за избори 2013. Също част от причините са смущаващи факти за отделни лица от партията, с които факти имах възможност да се запозная чрез документи.

Настоящото заявление да се счита и от името на Орлин Левунлиев със същите мотиви.

/КРОСС/ 



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Виж тук сте прави:
28.04.2013 05:47
БСП в най- добрия случай е една дребнобуржоазна партийка с огромни престъпни апетити. БСП в наши дни означава освен това и Българско Сдружение на Простака.
цитирай
2. ok3223 - Стига бе ... вие
28.04.2013 18:40
КОГО ПОДКРЕПЯТЕ. Тиквата, Куневица, или Костоф.
Защото на практика ще стане така.
Сите не може да са депутати, нали?
Мераци на много и големи, а местата малко, вакантни няма и няма.
Или, ще стоите от страни и гледате как Тиквата вършее в България.
Дайте да се съберем и го гътнем, прогоним, че само БСП може да я свърши тази работа днес, па после да почнем да се делим ...
Не е ли по-умно да направим така?
цитирай
3. danailvdimitrov - Тиквата Куневица и Костоф както ги наричате са креатури на БСП.
28.04.2013 20:45
Особено последните двама.
цитирай
4. komunisticheski - бсп е октопод
28.04.2013 22:46
Техни креатури са и Атака, покрай верния васал на бсп ПП "Нова зора", Зелената партия, МВРО (Гоце в началото е спряган за шеф на ВМРО, но се е ориентирал към по-големия келепир), знайните и незнайни компартийки (като КПБ на придворния куросмук на бсп Александър Паунов) и бзнс-та и други пипала и пипалца, като абортиралото ЛПМ (ЛаПаМе) - Лява патриотична младеж, СМС - Социалистическия младежки съюз на 50 и кусур годишния Спас Колев, който е най-младият младеж там, и разните "леви" крила (ляво крило в социалистическа партия е нон сенс), дискусионни клубове и прочие спасителни варианти за майката-октопод. А това, което го пише ок(топод)3223 го разправят на изкукалите старци по уж марксисто-ленинските партии, само и само да гласуват за бсп та олигархиията да спести някой лев за ромски глас.
цитирай
5. staler - ха добър ден.
29.04.2013 19:58
ха добър ден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 675628
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031