Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2013 00:12 - КНДР обвини извратената капиталистическа система в унищожаване на спорта
Автор: komunisticheski Категория: Спорт   
Прочетен: 2163 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Юн Чол Ом донесе олимпийска и световна титла на Северна Корея във вдигането на тежести

Корейската народно-демократична република обвини "извратената капиталистическа система", че съсипва спорта и в частност вдигането на тежести. Според Северна Корея в САЩ и Западна Европа пренебрегват щангите, тъй като основната им цел е да печелят пари oт спорта и по този начин сериозно му вредят.
"В итнерес на истината, в капиталистическото общество развитието на националните спортове зависи от ситуацията на пазара, а не от държавната политика. Там правенето на пари от спорта е много по-важно, отколкото защитаването на националната чест", пише севернокорейската информационна агенция KNCA.
Севернокорейските спортисти спечелиха три златни и един бронзов медал във вдигането на тежести на олимпийските игри в Лондон през 2012 г., а преди месец Юн Чол Ом донесе на азиатската страна световна титла от шампионата в Полша.
В същото време нито един щангист от САЩ и Западна Европа не се качи на подиума във Вроцлав. Според KNCA това е знак за сериозна криза, която се дължи на пренебрегването на "националния интерес" в името на "правенето на пари".
Агенцията цитира бивш треньор на отбор в САЩ. Той твърдял, че в неговата страна било невъзможно човек да се издържа от вдигането на тежести, тъй като развитието на спорта зависело от хора, които искат гледаем продукт, а не преследването на олимпийски медали.
"Изявленията му даде един ясен поглед над американското общество, където се злоупотребява със спорта, защото се използва като средство за правене на пари", пише от KNCA.
KCNA твърди още, че треньори и състезатели от Великобритания и Франция се се оплакали от липсата на подкрепа за вдигането на тежести в техните страни.
"Това е трагедия, произведена от извратената капиталистическа система, в която парите решават всичко", обобщава агенцията в своя материал.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 680028
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930