Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2013 23:54 - Лех Валенса: „Краят на комунизма беше голяма грешка”
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 4916 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Интересно и показателно самопризнание направи един от разрушителите на социализма в Полша. Естествено, комунизъм никога не е имало по земното кълбо, но на всеки средно интелигентен и честен човек е ясно какво се крие зад такова изказване.

"Мога да кажа, че слагането на край на комунизма беше голяма грешка, защото иначе Великобритания трябваше да се въоръжава и да изразходва много повече средства за Европа, отколкото прави сега. Поляците сложиха край на комунизма и Великобритания извлече значителни ползи от това. Камерън не трябва да забравя това, трябва да направи изчисленията. Той трябва да осъзнае, че поляците сложиха край на тази система и това им коства 70 процента от икономиката им. Той трябва да разбере това и тогава ще проумее, че Европа, че страни като Великобритания отново се държат ирационално и късогледо", цитира "Гардиън" изказване на носителя на Нобелова награда за мир Лех Валенса за полската телевизия ТВН 24. "Гардиън" посвети статия на реакцията на историческия лидер на синдиката "Солидарност" и бивш президент на Полша Валенса, който критикува британския премиер Дейвид Камерън за позицията му към имигрантите от Източна Европа. 
Валенса реагира на изказване на Камерън от срещата на върха на ЕС миналата седмица, че последното британско лейбъристко правителство е сгрешило, като не е наложило ограничения на работниците от Полша и още седем източноевропейски страни, които бяха приети в ЕС през 2004 г.
Камерън и други министри от Консервативната партия усилиха реториката по въпроса за имиграцията с наближаването на отмяната на ограниченията за румънски и български работници на британския трудов пазар от 1 януари. 
Изказването на британския премиер предизвика критична реакция r от българския президент Росен Плевнелиев, който през уикенда запита във в. "Обзървър" дали Великобритания "пише история на преориентиране към изолация и национализъм", припомня "Гардиън".  



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Камаерън е идиот, който смята, че
26.12.2013 06:09
ще си зарежа разкошното жилище и фантастичния бизнес в България, за да се заселя в неприветливата, студена, мрачна, влажна и скъпа Англия, където ще мизерувам, ще плащам наем и ще си търся работа като наемен работник. То бива, бива простотия, ама чак пък толкова не бива!
цитирай
2. started - За разлика от нас, полските анти...
26.12.2013 17:31
За разлика от нас, полските антикомунисти, сред тях убитият президент Качински, извадиха агунтурното минало на Лех Валенса – агент Болек. Провалиха се и опитите на „бащицата на „Солидарност“ да излъже, че досието му било изфабрикувано. Днес никой не му обръща внимание. Тук ченгетата са на почит и са навсякъде. Но това няма да го прочетете в тукашните средства за масово оглупяване и дезинформация, до една собственост на висшата престъпно-червена болшевишка номенклатура от ЦК НА БКП или на техните господари.А от самозваните драскачи(БЛОГЪРИ),незнаещи и нечели истинската история и факти може да прочетете само пълни глупости,преписани от болшевишките медии !
цитирай
3. krumbelosvet - Тоя мръсен агент
28.09.2016 16:47
едва ли лъже, че"свободата" коства на Полша 70 на сто от икономиката й. А "не му обръщат внимание" масмедиите, дирижирани от свръх-банкерите. Същите опфостиха ма Полша 40 милиарда цолара дълг, иначе.загиваха и останалите 30 процента, и полският антикомунизъм. А нашите анти имат готов отговор за всяка вина - лошотоДС или лошия матриал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 679741
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930