Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 02:58 - ОБРЪЩЕНИЕ от Турската комунистическа партия към народа по повод терорa в Истанбул
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 2736 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Няколкодневният протест на Таксим от 31 май, петък, се превърна в Народно движение. Протестира се срещу правителството на Партията на справедливостта и развитието (на турски: Adalet ve Kalkınma Partisi – “AK Parti”). Стотици хиляди хора, главно в Истанбул, но и в цялата страна, са на улицата.

Никой не трябва да си въобразява, от тези протести не трябва да се вадят други изводи, не трябва да се правят дребни сметки и да не се използва за някакво шоу. Вчерашното историческо движение е 11-годишният гняв на народа към властта на Партията на справедливостта и развитието. Хората, които споделиха този гняв, въреки че бяха с различни политически убеждения, застанаха заедно срещу политическата власт.

За съжаление, както им се иска на някои, това не е “Турската пролет”. Протестът на Народа е антиимпериалистически, има просветителен характер и затова няма нищо общо с арабските народни протести.

Движението, въпреки безмерната агресивност на полицията, без да има водеща сила не допусна провокации. Вчера сутринта от много райони на Истанбул хиляди хора се присъединиха към движението, без страх вървяха километри и не допуснаха нито един случай, който да ги опетни. Единственото нещо, което опетнява Турция, това е днешното й политическо правителство.

От вчерашния държавен терор има хиляди наранени, стотици хора са арестувани. Въпреки това, решителността на народа не се намали. Протестите вече са и извън парка Гези и за това е виновно правителството на Ердоган. То си позволяваше да се заиграва с народа, дори да се подиграва с него, но сега е изправено пред лошата истина за самото себе си – хората вече не се страхуват и искат да се отърват от това правителство.

Днес, водена от борбата срещу незаконния противонароден проект и с цел по-добра координация, Турската комунистическа партия призовава всички свои членове и другари да отидат в Таксим.

По този повод пожелаваме оздравяване в най-късо време на всички ранени от политическия терор – граждани, партийни членове и другари.

Между ранените има десетки журналисти, но медиите не виждат нито тях, нито протестите, изопачават и омаловажават. Уж “големите” медии още веднъж показаха колко са малки.

Да подкрепим истинските народни източници на новини и да бойкотираме скритите или явни медии на правителството.

НАРОДЪТ ВЕЧЕ Е СТАНАЛ НА КРАКА,

КРАЯТ НА ТОВА ЖЕСТОКО ПРАВИТЕЛСТВО Е БЛИЗЪК

РАМО ДО РАМО СРЕЩУ ФАШИЗМА

ДОЛУ ДИКТАТУРАТА НА ПАРТИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И РАЗВИТИЕТО
01.06.2013 Г. ЦК на Турската комунистическа партия

image  



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. aip55 - Нещо
02.06.2013 09:44
-умишлено блокират блога ви за гласове?
цитирай
2. komunisticheski - Да
02.06.2013 17:31
Има нещо такова - случва се да не отчита влизания - при положение, че даден материал или самият блог със сигурност е посещаван многократно. Най-фрапантните случаи бяха статия с няколко гласа, отчела дълго време 0 (!) влизания и друг материал, който за 15 часа направи 1000 прочитания, а така и не беше отчетен като популярен, на всичкото отгоре не можеше да се намери в категориите Последни и Популярни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 680194
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930