Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2012 02:23 - Комунистите в Чехия с рекордни резултати
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 10610 Коментари: 22 Гласове:
9

Последна промяна: 17.10.2012 02:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image  
Комунистическата партия на Чехия и Моравия (КПЧМ) се оказа големият печеливш на местните избори в страната. КПЧМ получи 20,4%, което е най-добрият й резултат след рухването на стария режим през 1989 г. С това доказаха, че крепителите на статуквото мракобеснически сили, които искаха забрана на партията, с основание са уплашени, че един ден ще им се потърси възмездие за всички беди докарали на чешкия народ.
 
Най-много гласове получи водещата се също за лява Социалдемократическата партия – 23,6%. Това обаче е с над 10% по-малко от предните избори. Социалдемократите контролираха всички 13 области, но сега печелят в 9. По две си поделят КПЧМ и управляващата дясноцентристка  Гражданска демократична партия на премиера Петър Нечас. Десните претърпяха истински крах и са трети с едва 12,3%.
Според Ройтерс чешките избиратели наказаха своето правителство за съкращаването на държавните разходи и корупционни скандали. За да осъществи планираните икономии, правителството на Нечас обаче е изправено пред пречки в парламента, където контролира само 100 от 200 места. Гласуването за съкращенията е обвързано с вот на доверие. Ако той не мине, това може да заплаши и бюджета за 2013 г. и ще свали правителството, което ще означава предсрочни избори в началото на следващата година. А тогава КПЧМ вече може да са първата политическа сила.  



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. antikapitalisti - Комунистическата партия на Чехия и Моравия (КПЧМ) се оказа големият печеливш на местните избори в страната. КПЧМ получи 20,4%,
17.10.2012 03:20
Комунистическата партия на Чехия и Моравия (КПЧМ) се оказа големият печеливш на местните избори в страната. КПЧМ получи 20,4%,
цитирай
2. antikapitalisti - избиратели наказаха своето правителство за корупционни скандали.
17.10.2012 03:59
Според Ройтерс избиратели наказаха своето правителство за съкращаването на държавните разходи и корупционни скандали.
цитирай
3. анонимен - И то като се има предвид какви сви...
17.10.2012 07:50
И то като се има предвид какви свирепи антикомунисти открай време има там. Бавно, но сигурно хората проглеждат. Либерализмът винаги се докарва да тотална криза и се измъква чрез война. Кризата в САЩ, започнала през 29 година е щяла да срине държавата, ако не е избухнала ІІ СВ. Сега обаче, ако не стане голяма война, ще трябва да се смени системата. Друг начин няма.
цитирай
4. chudesatanakorana - "Скокът" на Феликс Б...
17.10.2012 11:19
"Скокът" на Феликс Баумгартнер е фалшифициран от Монсанто и кемтрейлс, Асен Генов (известният блогър и политически десидент).

http://chudesatanakorana.blog.bg/biznes/2012/10/17/quot-skokyt-quot-na-feliks-baumgartner-e-falshificiran-ot-mo.1010487
цитирай
5. анонимен - Анти-комунист
17.10.2012 15:01
Няколко сектанта сте се събрали. Не случайно в САЩ ви гледат като Секта. За това САЩ е най-силната икономика. Що не се изселите в цветущата Северна Корея?

Сигурен съм на 99%,че ще ми цензурирате мнението. Все пак сте комунисти, а комунизъм без цензура никъде няма!
цитирай
6. komunisticheski - Всъщност двойникът на Цветан Цв...
17.10.2012 15:15
Всъщност двойникът на Цветан Цветанов - Асен Генов, прибиращ съвсем официално десетки хиляди евро, за да изпълнява функцията "говорител" на гражданското общество каквото и да значи туй, а всъщност работещ по цял ден да плюе ГЕРБ (вероятно в предизборна поръчка на бешопарите) се е пошегувал. Този му ироничен постинг е в отговор на една по-раншна дискусия с любители на конспирациите - съвсем достъпни са нещата в профила му във Фейсбук. Но личността на г-н Генов не ни интересува особено, нито пък на австриеца. По-интересен ни е този факт свързан със скоковете от стратосферата: http://actionredbg.blogspot.com/2012/10/Ot-1957-godina-v-Bulgaria-se-izpulnyavat-skokove-ot-stratosferata.html
цитирай
7. komunisticheski - :))
17.10.2012 15:18
Не, няма да ти цензурираме глупавото, като на всеки антикомунист, мнение. Особено, когато определя САЩ като най-силна икономика и мерило за значимост е как гледат на теб от Щатите. Все пак трябва да има достатъчно красноречиви примери какви идиоти са форумните ни опоненти.
цитирай
8. komunisticheski - А колкото до "изселванията"
17.10.2012 15:24
Това "защо не отидете в Куба, Корея или Венецуела" е типично за мисленето на антикомуниста и антибългарина. На този, който гледа всячески да спаси миризливия си задник, на този, който гони децата си от България - "взимай дипломата и бягай от тая държава". Никъде няма да ходим, напук на всички идиоти и колонизатори. България си е наше отечество и ще се борим тук, тя да стане едно по-хубаво място за живеене. Изселвайте си се вие като толкова ви харесва. Кеф ви Щатите, кеф ви островите по Дунава.
цитирай
9. анонимен - Анти-комунист
17.10.2012 15:25
Браво,поздравления от един анти-комунист. Не очаквах да ми пуснете личното мнение.
цитирай
10. анонимен - Браво!
17.10.2012 15:47
Браво на чешките комунсти. А българските говеда се обиждат на "комунист". Затова де що има политически изроди се гаврят с тях.
Ум царува, ум робува, ум патки пасе...
цитирай
11. анонимен - Ало - лудият !
17.10.2012 16:11
Какви "мракобеснически сили" се въртят в болния ти комунистически мозък ???
Ти или си луд, или си побъркан, или си просто комунист ! РАЗЛИКА НЯМА !
цитирай
12. анонимен - Анти-комунист
17.10.2012 16:20
Хей, комунисте, по-полека. Много сте агресивни както винаги. САЩ имат най-силната икономика и 90% от българите,учещи или работещи са в САЩ. Защо не са в рая на комунизма Северна Корея? А защо винаги комунистическите прекрасни държави са със затворени граници за населението си? Нали много хубаво?
И трето, горе един комуноид призовава за война и промяна на системата. Това сте вие - без насилствени мерки не можете да вземете властта.
За тази работа има избори, нарича се демокрация, която ви е сложила в ъгъла от 89-та година насам. Тук и почти по целия свят. Там,където комунистите задържаха властта, народите мизерстват и дори не ползват още интернет.
цитирай
13. komunisticheski - естествено
17.10.2012 16:45
Естествено, че ще сме агресивни, да траем да мачкат и нас, и народа ли? Овчедушие търси другаде, антикомунисте. Нещата, които пишеш са повече от несъстоятелни, само внимавай тия писаници за "демокрацията" да не ги кажеш на живо на някой най-обикновен човек, нито комунист, нито антикомунист, чийто живот е убит от "прелестите" на капитализма - че току виж си изпитал истинска агресия.
Аргументът за Интернет е повече от смешен, очаквахме да се хванеш за бананите. Интересно, антикомунистите как пропускате толкова страни по света, където няма ляво управление, и не просто Интернет, но и ток няма, нито вода, нито достъп до каквато и да било здравна грижа. И те ли са комунистически? Или капитализмът там не се брои? Турция, където все още има села, които са неелектрифицирани - и там ли е "комунизъм"?
цитирай
14. анонимен - Една БГ роза
17.10.2012 16:46
Ние, който преди 25 години се хвалехме, че сме най здравото звено от веригата на социалистическия лагер тотално оплюхме тези идеи.Нарицателното ,,комунист'' е достатъчен аргумент да оплюеш някого и да те оправдае, колкото и да си грешен, когато го отправиш срешу тези, които те критикуват.Хората предпочитат да умрат от глад, болести и несигурност, само и само на власт да не са комунисти.По добре да те обеси Герб, отколкото да ти подари цвете някои комунист.Страшно нещо!Политиците се замерят с него и с право сочат общия си БКП произход, но възприето е комунисти да са само БСП.Останалите са пречистени, а Бойко мрази комунистите пред подходяща публика, а пред редови такива говори, че са хубави хора, но върхушката им е престъпна.Пак обаче да погледнем при другите.Ето - Чехия.Там където е имало Пражка пролет и Ян Палах.Не помним името на друг чех обаче, който се самозапали преди 20 години в знак на протест срещу ,,демократичните'' промени.Поне аз не се сещам, но си спомням факта.В Гърция имат ККЕ с лидер Алека Папарига.Гръцките комунисти редовно печелят депутатски места, имат и телевизия - 902.Изобщо тези идеи там са на почит, а ного от изявените лица на водещите партии на младини са стажували там.Турция - на Първомайските митинги излизат по 100 - 200 000 души.Ние станахме модерни....
цитирай
15. komunisticheski - до Ало-лудият
17.10.2012 16:53
Лудият, ми комунисти сме бе, джанъм. Какви да бъдем - бешопари, дупедавци, подлизурковци и майкопродавци като нашите противници ли? Тук често борещите се за нещо по-добро за народа са били считани за нещо ненормално - да припомняме ли Ботев, Вазов и други какво са писали по въпроса. Това, че някакви дегенерати ни обиждат ни най-малко не ни смущава - само показва, че им е бръкнато, където трябва. Милиони хора по света постигат все по-големи успехи в борбата си за социална справедливост и това няма да се промени, колкото и тук шепа псета да джафкат по форумите.
цитирай
16. анонимен - до 12
17.10.2012 16:55
Защото САЩ първи ще достигнат до истинския комунизъм.Маркс е казал: Първо в най - развитите страни, останалите след тях.А погледнато от друг ъгъл, хората отиват в САЩ по същата причина, поради която жените отиват при мутрите, а не при художниците, писатели и подобни мислители.По същата причина, поради която жена ти кръшка със селския коч. ... И не е само Северна Корея.Представи си един Китай тръгнал по пътя на ,,демокрацията'' преди 23 години.Това означаваше най малко 300 - 400 милиона емигранти.Нещо, което и на Запад не искат да се случи.Развитието на технологиите води до комунизъм.Свръхпроизводството и огромната маса безработни изискват прилагане на нови принципи в света, които са комунистическите.Основния закон на капитализма все повече влиза в противоречие с технологиите и прогреса.Примери много.
цитирай
17. анонимен - лай-лайкучка
17.10.2012 17:22
Да ви го начукам в идиотите!:))))))))
цитирай
18. анонимен - Анти-комунист
17.10.2012 17:30
Много ти е комунистическата литература. Тия работи са писани преди 100 и повече години. Само че не работят на практика . Как да ви се обясни на промитите мозъци.
Чакай в САЩ да има комунистическо управление - от най-развитата държава ще се превърне в най-изостаналата. Разбира се, в САЩ не може да има комунизъм,защото там имат достатъчно уважение към демократичните ценности. Комунистите вече близо 100 години чакат в САЩ да управляват, но никой не им обръща внимание. Да говорим ли за комунистическите атентати - терористи. Хайде да ви оставя да прегледате следващия том на Маркс. Всичките сте утописти и си мислите,че светът започва с вас,а не четете достатъчно история,не осмисляте. Затова сте комунисти. Аз нямам конфронтация с много от т.нар. ком.ценности, изложени от Маркс и Енгелс, но на теория звучи добре, на практика доказано неприложимо. Най-неприятни са младите комунисти -около 30 г., защото още не са разбрали,че с агресия нищо хубаво не се е получило. Мислят си,че ей сега трябва да си наложат искания режим, независимо от мнението на другите, забравят,че други като тях преди време са допуснали същите грешки и резултатът им .Насила наложен режим не функционира добре.

Демокрацията ви дава право да имате това свое мнение, да отстоявате тези позиции, ако обществото действително се съгласи с тези доводи, бие може да управлявате. Нещо,което вашите любими комунисти никога не позволяват! Плурализъм само когато ви изнася.
цитирай
19. анонимен - Идейте са безсмъртни. във всяка има ...
17.10.2012 18:19
Идейте са безсмъртни .във всяка има хубави неща -хората са тези които ги провалят и развалят
цитирай
20. idealist - Точно така
17.10.2012 19:23
komunisticheski написа:
Не, няма да ти цензурираме глупавото, като на всеки антикомунист, мнение. Особено, когато определя САЩ като най-силна икономика и мерило за значимост е как гледат на теб от Щатите. Все пак трябва да има достатъчно красноречиви примери какви идиоти са форумните ни опоненти.

Много добре си му отговорил.
Трябвало да го питаш още нещо - той ли ще плати трилионите дългове на най-силната икономика САЩ? :)
цитирай
21. анонимен - Абе, тия антикомунисти защо са все ...
17.10.2012 20:20
Абе, тия антикомунисти защо са все анонимни? Посерковците демократи са хем страхливи, хем разединени и ще го ядат дебелия в най-скоро време.
цитирай
22. theop - Аз малко късно добавям,ама...
29.12.2012 23:46
Гледам,че тук се е завързала интересна дискусия. И ми се ще анти-комунистът да ми отговори на няколко прости въпроса,ако се навърта наоколо все още:

1. Каква беше България преди 24 години? Прост въпрос. Обаче без глупости от рода на "Сателит на СССР,държава с нещастен народ,изостанала държавица,трололололо и други подобни пропагандни (да,това си е чиста съвременна пропаганда,в моите очи...),свещени в наши дни,слова?

2. Дай ми 100%-тово доказателство кой точно притежава силната икономика на САЩ? Сигурно е силна,щом толкова горещо защитаваш тази си теза,но кажи ми щом икономиката им е толкова силна,защо дълговете на изкуствено създадената държава,която толкова любиш,възлизат на повече пари,отколкото съществуват напечатани и в такъв случай кой фактически управлява държавата? В капиталистическият свят не можеш да отречеш,че властта е в този,който държи пачките,сигурен ли си обаче,че баш президентът на САЩ е този човек?

3. И последен въпрос,как смяташ,изключителен прогрес ли е за България увеличаването на безработицата от 0,01% през 1989-та година,до 12% в наши дни? Както и съкращаването на армията от 150 хил. души,до 21 хил.,изобщо да не говорим за военната техника? А може би е прогрес това,че в днешно време има пенсионери даващи около 70% от пенсията си за лекарства за изкуствено създадени от фармацевтите болести (дребен факт,голяма част от лекарствата преди 89-та година са били безплатни)? А какво мислиш за това,че населението на страната,за 25 години е претопено от почти 9 мил. до 7,4 мил. и прираста на населението е отрицателен (вече)?
И последно,но не на последно място,какво е мнението ти за това,че цялата икономика на Република България премина от ръцете на правителството в ръцете на богаташчетата (мутри и прочее),които фактически управляват страната вместо нейният конституционен (избран демократично,говоря за наши дни все пак...) лидер?

Интересно ми е мнението ви по тези няколко прости въпроса.

"Пийс брадър".
цитирай
23. theop - И да добавя...
29.12.2012 23:57
И последно,ето ти принципът на съвременната демокрация:

"Ние ти даваме великолепното,невероятното,прекрасното от всеки аспект право,отнето ти от комунягите,да гласуваш за когото си искаш,но ще гласуваш за този,който ти предлагаме ние."

Или пък:

"Ето ви демокрация,обични хора,вече сте свободни!! ... Обаче ще правите каквото ви казва САЩ. А да,и мразете комунистите,много е важно да мразите комунистите..."

Или пък:

"Хей,вижте,можете да гласувате за когото вие си изберете! Пък икономика за какво ви е толкова..."

Или пък:

"Ей,как са могли комунистите да ви причинят всичко това,тц тц... Гадни крадци... ЕЙ,ШШШ! ГАДЕН ИРАНЕЦ,КЪДЕ СИ МИСЛИШ ЧЕ ОТИВАШ С ТОЯ ВАРЕЛ С ПЕТРОЛ?"

Или пък:

"Вие вече имате великолепната свобода и на словото! Да да,точно така! Ако се обадите веднага получавате и свободата си на словото само за невероятната цена 1,5 мил. от населението си! (с дребни буквички отдолу - това може да предизвика и отрицателен прираст...)"

Или пък:

"Свобода на словото хора! Грабете с пълни шепи... ЕЙ ТИ,К'ВО КАЗА,САЩ ДА ГО ДУХАТ ЛИ??? Яяя... ела с нас да си поговорим в районното (втората част е реална случка...)."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 675787
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031