Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 01:09 - Стрелбата на Цветанов по Радев издава едно: ГЕРБ цели морален импийчмънт на президента!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 829 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Високият рейтинг на държавния глава не дава мира на управляващата партия

Цяло поколение израстна под портрета на Борисов, но средният гражданин не смята, че за това време животът му е станал песен

 
image Автор: Красина Кръстева  

 

ГЕРБ, най-голямата партия в България, единствената, която успя три пъти поред да излъчи лидера си за министър-председател, но се провали на последните президентски избори, явно иска да подрони авторитета на държавния глава с морален импийчмънт (истинският е невъзможен, защото процедурата стартира със 161 гласа в парламента, а всички без червените депутати са 160). От изнервените ходове на ГЕРБ личи, че високият рейтинг на държавния глава не дава мира на управляващата партия!

 

Такава стратегическа цел издават медийните изяви на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Избраната линия на поведение е същата, която беше използвана през 2010 г. срещу президента (2002 – 2012 г.) Георги Първанов. Взимаш една стенограма и му разказваш играта!

Припомням – преди осем години вторият мандат на президента Първанов едва не приключи предсрочно. Тогава държавният глава разсекрети стенограмата от разговора си на „Дондуков“ 2 с финансовия министър Симеон Дянков, за което бе обвинен, че е нарушил конституцията, защото публикувал думите на министъра, без да вземе съгласието му. С което нарушил конституционните му права. Процедурата по отстраняване на президента като нищо щеше да успее, ако в последния момент премиерът Бойко Борисов не се бе намесил.

 

Сега парламентарната група на ГЕРБ настоява да се разсекрети записът от срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил, при която духовникът използва недопустимо остър тон. Според ГЕРБ трябва да се види дали Радев е защитил българските интереси. От „Дондуков“ 2 твърдят, че няма такъв запис.

 

Вярвате ли, че няма стенограма?! Това е несериозно. Просто президентът Радев би натрупал негативи, че не е защитил националните интереси“, каза по този повод Цветанов пред Нова телевизия в четвъртък сутринта. Два часа по-късно ГЕРБ отправи мощен залп по президента Румен Радев. След телевизионната си изява Цветанов повтори същото и пред медиите в кулоарите на парламента. В огъня по Радев се включи и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева с интервю пред Блиц. 

Основните тези на Цветанов и на Караянчева съвпадаха. Те са: по време на срещата с руския патриарх Кирил президентът Радев не е защитил българските национални интереси; Радев и БСП действат в синхрон, като целта им е да дестабилизират страната и да предизвикат предсрочни избори; това пък ще позволи на президента да състави служебен кабинет и така социалистите ще влязат във властта през задната врата.

И за капак Цветанов обяви президента Радев за проект на руския ген. Решетников.

 

Партия ГЕРБ е известна с вниманието, което отделя на медийната политика и тази двойна атака по Радев едва ли е била плод на случайност.

 

Но след като политическа партия ГЕРБ не може да докара нещата до отстраняване на Румен Радев, защо го прави?

За да подрони моралния му авторитет!

Румен Радев спечели с излъчването на патриотизъм, привлече хората с това, че ще защитава националните интереси, че няма да бъде „господин Йес“. Точно този образ искат да развенчаят от ГЕРБ. Мнозинството българи хареса Радев и защото не споделяше русофобските тези на предшественика си, а заговори за нормализиране на отношенията с Русия. Нещо, което средният българин, очевидно иска да чуе.

Но днес ГЕРБ използват именно тази негова позиция, за да я изкарат като национална измяна. Защото според конституцията държавният глава може да бъде отстранен за две неща – ако е нарушил конституцията или, ако е извършил държавна измяна.

А с думите, че Радев е проект на руския генерал Решетников, Цветанов казва точно това – този човек е изменник на Родината!

Дори и да харесва Русия, редовият гражданин въобще не би поощрил коленопреклонно поведение пред Москва.

 

И атаката на ГЕРБ съвсем не е хаотична.

Нещо повече, освен да накърни авторитета на Радев, тя цели и да подрие авторитета на БСП, изкарвайки социалистите подли конспиратори, чиято партия не може да се добере до властта по друг начин, освен през задния вход.

Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет!“ Така Цветанов концентрира в едно изречение удара по Радев и червените. Същото направи и Цвета Караянчева. Тя заяви в интервюто си, че „президентът трябва да е обединител на нацията“, но „се държи като председател на опозиционна политическа сила“. „Това, което той показва, определено навява на мисъл, че президентът е ръководен от някого и точно от БСП!“, твърди парламентарният шеф.

 

Стратегията на ГЕРБ е конструирана добре и се изпълнява последователно. Излъчени са авторитетни говорители, които облъчват целенасочено обществото с едни и същи послания. Изричат ги нюансирано, за не звучат като зазубрен текст.

 

Ще успее ли тази стратегия, която към този момент има съвършеното изпълнение?

 

Почти 70% от хората не харесват ГЕРБ. На последните парламентарни избори, които бяха на 26 март м.г., за партията гласуваха 33,54% от българите. А според последните социологически проучвания един процент дели ГЕРБ от БСП.

Колкото повече управляващите говорят за успехите си, колкото по-красиви картинки рисуват, толкова повече ядосват народа, който не смята, че животът му е станал песен. Колкото повече от ГЕРБ обвиняват някой друг за съществуващите неудачи, толкова повече ще се набива в съзнанието на средния човек, че от 2009 г. почти без прекъсване управлява една партия. А лидерът й сред най-важните хора в държавата от 2001 г., цяло поколение израстна под портрета му!

 

Социолозите са категорични - българите отдавна търсят алтернатива. Търсят героя, в когото да се влюбят, с когото да свържат надеждите си за по-добър живот. И за възмездие за непостигнатото. Така, както го направиха през 2009 г., когато харесаха Борисов.

 

Сега все повече харесват Румен Радев. И с атаката срещу него, ГЕРБ просто му помагат. Като концентрират вниманието на опозиционно настроените хора в една личност.

 

ГЕРБ не може да предложи нищо на жадната за нещо ново публика. Лицата на партията са отдавна познати, върху тях личи печатът на умората. Често изричат партийните си тези без следа от ентусиазъм. 

А Радев казва неща, които хората, отдавна искат да чуят. Затова те инстинктивно ще застанат на негова страна, ако бъде "нападнат".

И няма как стратегията на ГЕРБ да избере президента за мишена да успее.

 

Още повече, че когато се целиш в политика със рейтинг 70%, улучваш тези 70%, които го харесват.

 




Гласувай:
6



1. reader - Цвъцнахте се, бе!
16.03.2018 01:20
Когато се изчерпят опорните точки, когато капитанът на „Бистришките тигри“ получи червен картон и излезе от играта, иде ред на Главния интригант на Републиката.
Евала, физкултурник! Толкоз ли се уплашихте от президентското коремно на лоста с костюм, че извадихте цвъкомета? Президентът говорел като партиец, а вицепрезидентът бил с класи над него. Бъркате, драги! От повече от година Росен Плевнелиев и Маргарита Попова не пребивават на „Дондуков“ 2. Скалистите планини не са реклама на България и ирландски пастирки не размятат поли.
Място не можете да си намерите. Оплетохте се, оцапахте ританките и сега лискате наляво и надясно. Чудите се какво и на кого да обещаете. Иска ви се избори да има час по-скоро, защото стрелката на стабилността ви се тресе. И се чудите как да завъртите нещата в своя полза.
В амок сте. Уловиха ви по бели гащи: и с ЧЕЗ, и с антикорупционния мегаорган, и с частните милиции, дето искате да създадете към своите кметове, за да ги ползвате за лични и предизборни нужди. За да мачкате и да държите на каишка раята.
Цвъцнахте се, бе, хора! Огледайте се, ослушайте се и ако не идва влак, минете от другата страна. Там може някой да ви повярва

Ина Михайлова
цитирай
2. krumbelosvet - Не ББ и не ГЕРБ
16.03.2018 08:43
Не ББ и не ГЕРБ се оцапа, а "Европейската " "Народна" Партия, която проправи пътя на ББ към властта и го крепи до днес. "Европа" на глобал-либерастите се оцапа, меко казано. Сега, след Тереза Мей и Доналд Тръмп, и премиерите на водачите на "Европа" - френският джендър и предателката на Германия и цяла Европа. напуснаха света на правото и се преселиха в света на ПРОПАГАНДНАТА ПОДГОТОВКА НА СВЕТОВНА ВОЙНА. Запади "руската агресия с новичок", виж ми окото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1181021
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930