Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2012 07:43 - Сталин и краят на света
Автор: komunisticheski Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3136 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 21.12.2012 07:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimage

За днешния ден - 21 декември, медиите ни проглушиха с поредните апокалиптични глупости за края на света.  Удобно е да се пълни ефирно време и хабят тонове хартия с евтини сензации, стоящи далеч от реалните проблеми на хората. От това, че капитализмът съсипва човешкия живот, съсипва и природата, и ако дойде краят на света, най-вероятно вината ще е на капиталистите.

На днешния ден е роден Йосиф "Стоманения" Сталин. Личност, предизвикваща противоречиви реакции и в комунистическото движение, но човек, чийто исторически принос никой не може да отрече.

Каква е връзката с края на света освен съвпадението на датите ли? Питайте нацистките "свръхчовеци", чийто извратен свят рухна под стоманения юмрук на генералисимуса. Или всички врагове на народната революция в Русия, които се разделиха със своя свят на паразитизъм и жестока експлоатация над трудовите маси.

На снимката виждаме образа на младия Йосиф, образ, който обикновено не сме свикнали да виждаме. Двайсет и няколко годишния младеж с горещо сърце, което не може да търпи несправедливостите на света, в който живее. Лудата глава, който организира банкови обири, за да финансира Революцията. Не за да се скрие някъде, където да живее в охолство, както ни учат холивудските обирджии, а за да продължи да рискува живота си в борбата за свобода, равенство и братство.

Да обираш банки с пистолет в ръка е престъпление ли? Но пък всеки пищи от грабителите банкери, нали. И къде тайно, къде на глас се надява нещо подобно да им се случи. Но дали е готов да действа и то в името на благполучието на цялото общество, а не заради собственото си единично оцеляване?

Може да поразмишляваме върху това:

„Наистина ли съвременният „демократичен" политически башибозук мрази Сталин заради тиранията, колективизацията, ГУЛАГ и изселванията? Не, разбира се. Причината е много по-дълбока и фундаментална. Мразят Сталин защото е комунист, защото превърна утопията в реалност и й придаде космически измерения. В негово лице мразят комунизма, мразят неговия мироглед, неговите принципи за правата и задълженията на човека, за самите основания на човешкия живот и на човешкото общество."


Да се съгласим, да поспориме, да се изпокараме дори, но по дяволите кой е безгрешен?! Не греши този, който не прави нищо. Борбата за социална справедливост не е лека. Няма какво да се лъжем, изтощава, понякога озлобява. Особено, когато виждаш колко са силни на думи някои, а на дела никакви ги няма. Или когато виждаш предателствата. Когато виждаш, че близки, или не толкова, другари могат да опропастят не просто твоите усилия, а и тези на безброй поколения към прогрес и по-добър живот на човечеството.

Но стига толкова. Каквото и да е миналото, не можем да го променим. Можем само да се учим от него. Живеем в настояще, което трябва да променим.

Краят на света ще настъпи. Краят на капиталистическия свят.

И тогава всички ние ще се родим наистина.



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. samvoin - Сталин разбира се, беше един тир...
21.12.2012 12:23
Сталин разбира се, беше един тиранин и окупатор на България.
Но все пак ще бъда обективен и ще дам отговора на въпроса: "Защо всъщност е мразен и от кого?":

http://samvoin.blog.bg/politika/2012/11/24/ruski-sveshtenik-antikomunist-iznasia-novi-fakti-i-danni-oko.1023696

http://samvoin.blog.bg/politika/2012/11/24/ruski-sveshtenik-antikomunist-iznasia-novi-fakti-i-danni-oko.1023697

Ами онези които и Хитлер, макар да предпочетоха по определени - обясними причини, Сталин пред него и до днес да се страхуват все пак и все още, далеч повече от Хитлер...;)

http://data-bg.com/presidents.htm
цитирай
2. kaizer - Маршал Рокосовски също е роден на ...
21.12.2012 14:48
Маршал Рокосовски също е роден на днешната дата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 679404
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930